ZÁPIS SCHŮZE OSADNÍHO VÝBORU 1.3.2023

Zúčastnění za OV: Helena Jindrová, Michaela Kourová, Simona Nováková, Jana Berchtoldová, Nikol Greif, Martin Borecký, Petr Švejda, a František Pilous

Omluveni: Jan Čáha

Aktivní body:

1) Parčík

OV odsouhlasil poslední návrh městské architektky s několika drobnými úpravami, kdy očekáváme její reakci. Parčík je návrhů Participačního rozpočtu města a tímto prosíme všechny o účast a hlasování pro tento projekt.

Zodpovídá: Kourová

2) ČOV – slevy na likvidaci

Město bude i nadále přispívat na likvidaci odpadních vod 33% z ceny stočného, které bude v krátké době aktualizované a zveřejněné. Čekáme na návrh jednotného a jasného ceníku odvozu odpadní vody pro naši lokalitu.
Příspěvky na vybudování vlastních ČOV lze řešit pouze individuálním přístupem.

Zodpovídá: Pilous

3) Sportovní odpoledne

proběhne na Hacáku 20.5.2023. Součástí budou hry a zábava pro děti s drobnými odměnami. Zároveň bude předvedení cvičení služební psi, hasiči s oblíbenou pěnou, přijdou koně a snad i skákací hrad…

Zodpovídá: Kourová

4) Projekt stodola Hacák

Na základě upraveného zadání vytváříme 2. studii pro schválení rozpočtu a vytvoření projektu pro stavební povolení. Počítá se už se zajištěním vody a odpadních vod pro objekt. Stodola bude následně sloužit jako klubovna, pro společné obecní akce, zázemí pro sportovní areál i jako volební místnost.

Zodpovídá: Borecký

5) zkratka na nádraží

Proběhlo první jednání na místě se zástupci SŽ o pronájmu pozemku a zejména jeho podmínkách a možnostech stavebních úprav, díky čemuž bude moct Město provést rekonstrukci zkratky a vybavit jí veřejným osvětlením.

Zodpovídá: Borecký

6) revize veřejného osvětlení

Město se pokusí v krátké době zajistit opravu stávajícího nebo osazení nového osvětlení na cestě z nádraží.

Zodpovídá: Pilous

7) osvětlení ulice K Turyni

Očekáváme lepší počasí pro montáž nového LED lampy na cestu K Turyni

Zodpovídá: Jindrová

8) workoutové hřiště

K realizaci dopadové plochy je již připravený materiál, pro dokončení musíme počkat na lepší počasí.

Zodpovídá: Borecký

9) Parkování a kontajnery u Obchůdku

Obchůdek dospěl ke zlepšení poskládání vybavení a lepší funkčnosti. Ve spolupráci s městem se pokusíme zajistit vylepšení umístění popelnic patřící k obchůdku.

Zodpovídá: Čáha + Pilous

10) Zpomalovací retardér v ulici K Nádraží
Na základě podnětu občanů se pokusíme od města zařídit umístění nového zpomalovacího retardéru do ulice K nádraží, kde dochází často k porušování rychlostního limitu. Umístěn bude cca 50m za křižovatkou u viaduktu.

Zodpovídá: Pilous

11) Ukliďme Česko
Zveme všechny obyvatele s dětmi a kamarády na celonárodní akci „Ukliďme Česko“, do kterého jsme se přihlásili. Zahájení a sraz na Hacáku v sobotu 1.4.2023 v 9,00. Nářadí a základní ochranné pomůcky a pytle jsou zajištěny. Po akci proběhne i malé občerstvení.

Zodpovídá: Greif

12) odpadkové koše
OV se pokusí ve spolupráci s městem zajistit nové odpadková koše a hlavně jejich pravidelné vyvážení. Dva koše do prostoru Hacáku a jeden na vyhlídku k lavičkám u křížku.

Zodpovídá: Pilous

13) osvětlení BUS zastávky
Na základě diskuze na městě, jsme dospěli k názoru, že do autobusové zastávky ve směru Kam.Přívoz bychom udělali její vnitřní veřejné osvětlení. Připravujeme podklady.

Zodpovídá: Borecký

14) rozpočet pro rok 2023

Proběhla diskuze nad využitím rozpočtu, který nám Město umožňuje čerpat, pro rok 2023 v celkové výši 45.500,- Kč. Napříč OV panuje shoda využít tento rozpočet na přípravu společných akcí pro občany. Rámcově jsme pro rok 2023 naplánovaly tyto akce, na které budete zváni s předstihem prostřednictvím tohoto webu a vývěsky u obchůdku, kde se dozvíte podrobnější informace.

  • 1.4.2023 – ukliďme Česko
  • 30.4.2023 – pálení Čarodějnic na Hacáku
  • 20.5.2023 – Sportovní odpoledne na Hacáku
  • říjen 2023 – výlet Posázavskou stezkou
  • 28.10.2023 – Halloween pro děti
  • Listopad 2023 – Vánoční tvoření pro děti
  • 31.12.2023 – Silvestrovské pečení buřtů u Čudy

Další schůze by měla být ve středu 5.4.2023 v 19,00 hod v country clubu U Čudy a všechny následné vždy první středu v měsíci.

3 komentáře u „ZÁPIS SCHŮZE OSADNÍHO VÝBORU 1.3.2023“

  1. Fajn, díky za info. Dotaz ke slevě na odvoz odpadních vod – chápu to tak, že se to týká vývozu ze soukromých odpadních jímek a následného přečerpání k likvidaci do městské ČOV. Týká se to i objektů, které nejsou připojeny na veřejný vodovodní řad? Jakým způsobem by bylo možno slevu nárokovat?

  2. Dobrý den,vzhledem k tomu,že mám chatu ve vesnici tak se za ta léta /maminka se v Borku navíc narodila/ cítím jako obyvatelka Borku. Už několikrát při procházení vesnicí jsem viděla,jak se zastavují turisté a kritizují šílenej nepořádek u domu Hanky Kotnauerové. /nevím přesně jestli se tak jmenuje/.Pytle s odpadky neustále přibývají. Nedalo by se s tím něco udělat? Přijde mi šílené, že v takovém binci žije její dcera.Klidně bych zapůjčila můj klíč ke kontejneru na odpad,protože já ač odpad platím většinou pytlík s odpadky vozím do Prahy.

    1. Dobrý den, toto není jednoduché tema, určitě ne na diskuzi zde. Vězte, že se v této věci aktivně zapojilo už několik lidí i organizací, s větším či menším úspěchem, a aktuálně stále snaha o řešení pokračuje. Veškeré snahy ale končí na neochotě Hanky s tím cokoliv dělat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *