ZÁPIS SCHŮZE OV ZE DNE 3.7.2024

Zúčastnění za OV: Michaela Kourová, Simona Nováková, Martin Borecký a František Pilous

1) Rekonstrukce parčíku
Stavebně je parčík dokončen, zbývá osázení zelení. To proběhne zvláště formou brigády a obec podpoří „zapůjčením“ tří pracovníků, zahradník pomůže s dodáním a rozmístěním zeleně, kterou financuje město z rozpočtu. Dodání a brigáda je plánovaná na druhou polovinu července.

Zodpovídá: Kourová

2) Rozpočet OV
Z ročního rozpočtu zbývá k dispozici 22.156,-Kč, přičemž k financování zbývají akce:
-Vánoční tvoření pro děti
– Silvestrovské buřty
-nové osvětlení na Vánoční strom
-materiál na brigádu údržby dětského hřiště na Hacáku
-nové sportovní vybavení pro „půjčovnu“ Hacák

Zodpovídá: OV

3) Rekonstrukce rybníku Hacák
11.6. došlo ke schůzce projektanta se zástupci města a zástupcem OV. Za OV bylo doporučeno nedělat původně navržený přeliv, který zasahuje do prostoru budoucí nové stodoly, a byl navržen jiný nekonfliktní sektor, který projektant označil jako nevhodný, přičemž navrhl další realizační místo v zadní části u stavidla, kde povede ideálně v souběhu s výpustí rybníka jedním „pruhem-věcným břemenem“ a to v „prostřední části v současnosti prodávaného pozemku“. Proti tomuto návrh se na schůzi OV vyjádřili budoucí majitelé prodávaného pozemku, že toto řešení je pro ně krajně nevhodné a žádají OV o pomoc v jednání s vedením Města. OV nemá k jejich námitkám připomínky a podpoří jejich námitky.

Zodpovídá: Borecký

4) Oprava silnice a cesty
Na žádost OV a podpory zástupce Rady města Roberta Bradáče se opraví do sjízdného stavu přístupová cesta Žižkovská a Horní za využití skladby různých frakcí štěrku a finálním utažením lomovým prachem. Dle informací byla oprava zahájena v pondělí 8.7.2024.

Zodpovídá: Pilous