ZÁPIS SCHŮZE OV ZE DNE 7.8.2024

Zúčastnění za OV: Michaela Kourová, Martin Borecký, Petr Švejda a František Pilous
Omluveni: Simona Nováková

1) Rekonstrukce parčíku
Brigáda proběhla z poměrně vysoké účasti cca 22 osob a dětí. Za pomoci zahradníka Dominika Kašeho, čímž mu veřejně děkujeme, byl parčík osázen téměř 300 sazenic. Tím je víceméně dokončena realizace parčíku. Se zaléváním u nově založených rostlin pomohli hasiči a v další době bude průběžně udržovat Petr Švejda, který zároveň zajistí zakoupení ponorného čerpadla k cirkulaci vody v jezírku, po poradě s D.Kašem.

Zodpovídá: Kourová + Švejda

2) Zrcadlo na křižovatku

OV obdrželo ústní návrh na zřízení dopravního zrcadla na křižovatku ulice Borecká x K Turyni. OV tento návrh většinově nepodpořil s odůvodněním, že stačí dodržovat místní dopravní předpisy a dodržovat omezenou rychlost.

Zodpovídá: OV

3) Rekonstrukce rybníku Hacák
Při návštěvě Starosty schůze OV jsme ústně probrali a byli ujištěni o změně v plánech vhodných pro všechny zůčastněné.

Zodpovídá: Borecký

4) Oprava silnice Horní cesta
V průběhu července byla dokončena oprava této cesty. Současný stav je dle města odpovídající povaze cesty.

Zodpovídá: Pilous

5) Nová informační nástěnka
Součástí rekonstrukce parčíku bylo i osazení nové informační vývěsky. Tato nástěnka slouží pro potřeby OV a původní nástěnka u obchůdku bude sloužit pro potřeby města a Městské policie ev. bude zrušena.
Zodpovídá: Borecký

6) Uliční světla a světla v parčíku
Na údržbě města je nahlášena nutnost opravy LED osvětlení na otočce K Turyni a Horní cesta, které se kácí… Zároveň bylo vypozorováno, že světla v parčíku se nezapínají společně s ostatními světly, někdo dokonce nesvítí vůbec. Tuto závadu jsme nahlásili na město.
Zodpovídá: Pilous